Gyermekeknek-2019

Jelentkezési lap 2019

XIX. Nyári Ifjúsági Kézműves Tábor Ipolyszalka – TÁJHÁZ
A tábort az Ipolymenti Kulturális és Turisztikai Társaság szervezi.

  • 1.turnus – 2019. július 7 – 14.
  • 2.turnus – 2019. július 21 – július 28
  • 3.turnus – 2019. augusztus 11 – 18


Letölthető változat

A tábor díja: 140,- Euro.

A tábor leírása

A tábor mindhárom turnusa az Ipolyszalkai Tájházban lesz megrendezve, ahol a fönti két szobában lesz az elszállásolás is matracokon. Az udvarunk nagy, ha valaki sátorozni szeretne, azt is hozhat. 🙂

A vasárnapot a gyerekek érkezése tölti ki, és este lesz a játékos ismerkedés. Hétfőtől kezdve szombat estig a gyermekek reggelivel kezdenek, utána kézműveskednek az ebédig, ami után lesz egy óra pihenésük, majd 5-6 óráig ismét a foglalkozásoké lesz a fő szerep. Jó idő esetén a pár száz méternyire levő Ipoly folyóhoz visszük őket fürdeni, vagy pedig a falu két játszóterének egyikére. Esténként tábortűz lesz, itt-ott sütögetéssel párosítva. Egy napon túrázni visszük a gyerekeket. Vasárnap reggeltől a gyermekek összepakolnak és 11 órától van a kiértékelés, amire a szülőket is szeretettel várjuk. Ezzel zárjuk le a tábort.

Esős idő esetén a Tájház nagytermében vannak a gyermekek, jó idő esetén inkább az udvaron a fák árnyékában vagy a nádtetős pihenőhely alatt.

A gyermekek mindenképpen hozzanak magukkal sapkát, fürdőruhát, egy vagy több fehér pólót (vagy egyéb ruhaanyagot) a batikoláshoz és hálózsákot. kispárnát, pokrócot/lepedőt az alváshoz.

Az étkezés naponta: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora. Minden a Tájház konyhájában van előkészítve és főzve.

A kézművességek: szőnyegszövés vagy/és tarisznyaszövés, kosárfonás, korongozás, fafaragás, agyagozás, batikolás, nemezelés, üvegfestés, gravírozás, népi motívumok festése falapokra, szalvétatechnika, bőrművesség, kötélverés, csuhézás, gyöngyfűzés, és még több más.

Amiket külön kiemelnénk: savanyúságok, lekvárok eltevése, ahogy dédanyáink tették; ismerkedés az őstönköly búzával – kenyérsütés, csíráztatás; kenderfeldolgozás.

A program igen sokszínű a gyerekeknek, felügyelőnek visszajárnak azok a tinédzserek, akik sokat jártak hozzánk. Felnőttek tartják a foglalkozásokat, így a felügyelet állandó.

A táborozók az egy hét alatt a mindennapi életvitelhez sok tapasztalatot szereznek: egymásra figyelés, táplálkozás, gyógynövények ismerete, eltevési technikák.

Szeretettel várjuk a gyerekeket egy felejthetetlen hétre az Ipoly folyó mellett a Börzsöny szomszédságába.

Szeretettel várjuk a gyermekeket akár egy napra is, ennek az ára 20,- Euro.

Jelentkezés Dikácz Zsuzsanna-nál

  • tel.: 00421 907 404 576
  • tajhaz.szalka@gmail.com

tajhazipolyszalka-QR-kapcsolat

Comments are closed.