Őszi tábor

Ősi tudással a harmadik évezredbe

Kézműves táborunkat a falu élő tájházában rendezzük meg. Itt történnek a foglalkozások, az étkezések és az alvás is, aminek összegét a tábor ára tartalmazza. A tábor után jelentkező gyerekeket a két éves tanfolyamban végigvisszük az évkör munkálatain, ezzel önállóságra, szabadságra és biztonságra nevelve őket.

Amit kínálunk:

az évkör szakaszaiban az adott kézművességek elsajátítását, megtanítjuk nekik a sütési, főzési és eltevési technikákat, megmutatjuk nekik, hogyan tehetik el a gyümölcsöket tartósítószer nélkül, savanyúságok/lekvárok eltevése, ahogy dédanyáink tették, ismerkedés az őstönköly búzával – kenyérsütés, csíráztatás, kenderfeldolgozás, plusz 14 kézműves foglalkozást.

Szombaton 10-ig a gyerekek megérkeznek, ismerkednek. Vasárnaptól kezdve szombat estig a gyermekek reggelivel kezdenek, utána ismerkednek a fent említettekkel, kézműveskednek az ebédig, ami után lesz egy-két óra pihenésük, majd 5-6 óráig folytatjuk a foglalkozásokat.

Délutánonként különböző programokat szervezünk nekik. Esténként tábortűz lesz, itt-ott sütögetéssel párosítva. Egy vagy több napon túrázni visszük a gyerekeket, hogy megismerjék a természetet és annak kincseit.

A foglalkozások a Tájházban, az udvarán, illetve a természetben zajlanak.

A gyermekek mindenképpen hozzanak magukkal sapkát, egy vagy több fehér pólót (vagy egyéb ruhaanyagot) a batikoláshoz és hálózsákot/plédet az alváshoz.

Az étkezés naponta: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora. Minden a tájház konyhájában, kemencéjében és kinti tűzhelyein van előkészítve és főzve, sütve, amibe a gyerekeket is bevonjuk.

A program igen sokszínű a gyerekeknek, a foglalkozásokat felnőttek tartják, így a felügyelet állandó.

A táborozók az egy hét alatt a mindennapi életvitelhez sok tapasztalatot szereznek: egymásra figyelés, táplálkozás, gyógynövények ismerete, eltevési technikák. A tábor alatt elkészített alkotásaikat hazaviszik.

Szeretettel várjuk a gyerekeket egy felejthetetlen hétre az Ipoly folyó mellett a Börzsöny szomszédságába.

Korosztály: 6-18 éves kor

Helyszín: Ipolyszalka, Szlovákia

Szállás:

A gyermekeket a tájház újonnan felépült részének padlásterén két gipszkartonos szobában matracokon szállásoljuk el. Szükséges hozniuk hálózsákot/plédet, lepedőt és párnát. Fürdési lehetőség: meleg vizes zuhanyzás fiúknak és lányoknak külön.

A tábor ideje: 2017.október 28 – 2017.november 03

Ár: 120 Eur  vagy  37.000 Ft

Egy, illetve több napra is várjuk a gyerekeket. 🙂

Comments are closed