Nyári kézműves tábor

 

Örülünk, hogy érdeklődsz táborunk felől, íme a tudnivalók. 🙂

 

Kézműves táborunkat a falu élő tájházában rendezzük meg. Itt történnek a foglalkozások, az étkezések és az alvás is, aminek összegét a tábor ára tartalmazza.

Amit kínálunk:

csuhéfeldolgozás, kenyérsütés, batikolás, sziklaöntés, nemezelés, kötélverés, szalvétatechnika, gyöngyfűzés/szövés, üvegfestés, kenderfeldolgozás, fafaragás, népi szövés, kép- és játékkészítés természetes anyagokból, kosárfonás, népi motívumok festése falapokra, agyagozás, ismerkedés zenével, hangszerekkel, üvegdíszítés különféle dolgokkal, peddignádozás, íjászkodás, gravírozás, tűzzománc ékszerek készítése.

Amiket külön kiemelnénk: savanyúságok/lekvárok eltevése, ahogy dédanyáink tették; ismerkedés az őstönköly búzával – kenyérsütés, csíráztatás; kenderfeldolgozás.

A vasárnapot a gyerekek érkezése tölti ki, és este van a játékos ismerkedés. Hétfőtől kezdve szombat estig a gyermekek reggelivel kezdenek, utána kézműveskednek az ebédig, ami után lesz egy-két óra pihenésük, majd 5-6 óráig ismét a foglalkozásoké lesz a fő szerep.

Jó idő esetén a pár száz méternyire levő Ipoly folyóhoz visszük őket fürdeni, vagy pedig a falu két játszóterének egyikére. Esténként tábortűz lesz, itt-ott sütögetéssel párosítva.

Egyik napon túrázni visszük a gyerekeket. Vasárnap reggeltől a gyermekek összepakolnak és 11 órától kiállítás van az elkészített munkákból, amire a szülőket szeretettel várjuk. Ezzel a kiértékeléssel zárjuk le a tábort.

Esős idő esetén a Tájház nagytermében vannak a gyerekek, jó időben inkább az udvaron a fák árnyékában vagy a nádtetős pihenőhely alatt.

A gyermekek mindenképpen hozzanak magukkal sapkát, egy vagy több fehér pólót (vagy egyéb ruhaanyagot) a batikoláshoz és hálózsákot/plédet az alváshoz.

Az étkezés naponta: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora. Minden a tájház konyhájában, kemencéjében és kinti tűzhelyein van előkészítve és főzve, sütve.

A program igen sokszínű a gyerekeknek, a foglalkozásokat felnőttek tartják, így a felügyelet állandó.

A táborozók az egy hét alatt a mindennapi életvitelhez sok tapasztalatot szereznek: egymásra figyelés, táplálkozás, gyógynövények ismerete, eltevési technikák. A tábor alatt elkészített alkotásaikat hazaviszik.

Szeretettel várjuk a gyerekeket egy felejthetetlen hétre az Ipoly folyó mellett a Börzsöny szomszédságába.

Helyszín: Ipolyszalka, Szlovákia

Korosztály: 8-16 éves kor

Szállás:

A gyermekeket a tájház újonnan felépült részének padlásterén két gipszkartonos szobában matracokon szállásoljuk el. Szükséges hozniuk hálózsákot/plédet és párnát. Fürdési lehetőség: meleg vizes zuhanyzás fiúknak és lányoknak külön.

Napi programterv:

8:00 – reggeli
9:00- kézműves foglalkozás
12:30 – ebéd
14:00 – kézműves foglalkozás
16:00 – uzsonna
17:00 – játék, fürdés, szabad program
19:30 – vacsora
22:00 – lefekvés

Turnusok:

2018.07.08 – 15
2018.07.22 – 29
2018.08.05 -12

Ár:

120 Eur

vagy

37 000 Ft

Szeretettel várunk Téged is. 😉

Comments are closed