Gyermekeknek

XVII. NYÁRI  IFJÚSÁGI  KÉZMŰVES  TÁBOR

Idén is várjuk immár a tizenhetedik alkalommal megrendezett táborunkba a gyermekeket. Három turnus közül választhatnak, és több, mint tizenötféle foglalkozással kötjük le a figyelmüket.

A turnusok ideje:

2017.július  9 – 16.

2017.július  30 – augusztus 6.

2017.augusztus  20 – 27.

 

Amit kínálunk:

csuhéfeldolgozás, kenyérsütés, batikolás, sziklaöntés, nemezelés, kötélverés, szalvétatechnika, gyöngyfűzés/szövés, üvegfestés, kenderfeldolgozás, fafaragás, népi szövés,      kép- és játékkészítés természetes anyagokból, kosárfonás, népi motívumok festése falapokra, agyagozás, ismerkedés zenével, hangszerekkel, üvegdíszítés különféle dolgokkal, peddignádozás, íjászkodás, gravírozás, tűzzománc ékszerek készítése.

Amiket külön kiemelnénk: savanyúságok/lekvárok eltevése, ahogy dédanyáink tették; ismerkedés az őstönköly búzával – kenyérsütés, csíráztatás; kenderfeldolgozás.

 

A tábor bentlakós, a gyerekek a Tájház padlásszintjén matracokon alszanak.

Kézműves táborunkat a falu élő tájházában rendezzük meg. Itt történnek a foglalkozások, az étkezések és az alvás is, aminek összegét a tábor ára tartalmazza.

A vasárnapot a gyerekek érkezése tölti ki, és este van a játékos ismerkedés. Hétfőtől kezdve szombat estig a gyermekek reggelivel kezdenek, utána kézműveskednek az ebédig, ami után lesz egy-két óra pihenésük, majd 5-6 óráig ismét a foglalkozásoké lesz a fő szerep.

Jó idő esetén a pár száz méternyire levő Ipoly folyóhoz visszük őket fürdeni, vagy pedig a falu két játszóterének egyikére. Esténként tábortűz lesz, itt-ott sütögetéssel párosítva.

Egyik napon túrázni visszük a gyerekeket. Vasárnap reggeltől a gyermekek összepakolnak és 11 órától kiállítás van az elkészített munkákból, amire a szülőket szeretettel várjuk. Ezzel a kiértékeléssel zárjuk le a tábort.

Esős idő esetén a Tájház nagytermében vannak a gyerekek, jó időben inkább az udvaron a fák árnyékában vagy a nádtetős pihenőhely alatt.

A gyermekek mindenképpen hozzanak magukkal sapkát, egy vagy több fehér pólót (vagy egyéb ruhaanyagot) a batikoláshoz és hálózsákot/plédet az alváshoz.

Az étkezés naponta: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora. Minden a tájház konyhájában, kemencéjében és kinti tűzhelyein van előkészítve és főzve, sütve.

A program igen sokszínű a gyerekeknek, a foglalkozásokat felnőttek tartják, így a felügyelet állandó.

A táborozók az egy hét alatt a mindennapi életvitelhez sok tapasztalatot szereznek: egymásra figyelés, táplálkozás, gyógynövények ismerete, eltevési technikák. A tábor alatt elkészített alkotásaikat hazaviszik.

Szeretettel várjuk a gyerekeket egy felejthetetlen hétre az Ipoly folyó mellett a Börzsöny szomszédságába.

 

A tábor ára 120 Eur vagy 37.000 Ft.

 

Érdeklődni és jelentkezni Dikácz Zsuzsannánál lehet.

00421 907 404 576

tajhaz.szalka@gmail.com

https://www.facebook.com/tajhaz.ipolyszalka

Comments are closed